Гордост / Pride (2014)
7.8 IMDB Рейтинг 88 прегледа

Гордост / Pride (2014)

(САЩ)

Режисьор:

Матю Уорчас

Участват:

Бил Най, Фреди Фокс, Бен Шнетцер, Пади Консидин, Джордж МакКей, Имелда Стантън, Джозеф Гилган, Андрю Скот, Доминик Уест, Джеси Кейв
Свобода на личния избор, възможност да се чувстваш равноправен, опит да превъзпиташ средностатистическите консерватвни жители на повечето страни по света – към това се стремят хората с гей сексуална ориентация. Поредна британска драма е фокусирана върху проблемите на тази малцинствена група, като в основата на историята са реални събития от 1984 година – гей-активисти се обявяват в подкрепя на стачкуващи миньори във Великобритания.

В „Pride” една интересна група от хора с хомосексуална ориентация решава да събере пари в подкрепа на миньори, които се борят за своите права в далечната вече 1984 година. Националният профсъюз на миньорите не е щастлив от така стеклите се обстоятелства, затова активистите го „прескачат” като инстанция и отиват директно при хората – решават да връчат сумата, събрана от благотворителност, на семействата в едно малко село в Уелс. Удивителна е трансформацията на хората – и промяната на начина на общуване между традиционалистите и „различните”.

 • Коментари
 • Информация
 • Информация

  Няма информация за показване.

  Етикети

  : , , , ,

  Трябва да си се логнал да постваш коментар
  Вече имате регистрация? Вход