Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)
8.2 IMDB Рейтинг 86 прегледа

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

(САЩ)

Режисьор:

Зак Снайдър

Участват:

Майкъл Шанън, Джейсън Момоа, Тао Окамото, Холи Хънтър, Джеръми Айрънс, Джеси Айзенбърг, Лорънс Фишбърн, Даян Лейн, Ейми Адамс, Хенри Кавил, Бен Афлек
Режисьорът Зак Снайдър („Човек от стомана" ) представя „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта", с участието на носителя на Оскар Бен Афлек („Арго" ) в ролята на Батман/Брус Уейн и Хенри Кавил („Човек от стомана", „Мъжът от U.N.C.L.E." ) в ролята на Супермен/Кларк Кент. Това е първата среща на супергероите на големия екран.
Притеснен, че действията на богоподобния супергерой могат да излязат от контрол, силният и страховит защитник на Готъм Сити се конфронтира с най-почитaния, съвременен спасител на Метрополис, докато светът се колебае от какъв герой наистина има нужда. И докато Батман и Супермен мерят сили, се надига една нова несравнима заплаха, която ще постави под угроза съществуването на човечеството.
Във филма участват също номинираната за Оскар Ейми Адамс („Американска схема", „Човек от стомана" ) като Лоис Лейн, Джеси Айзенбърг („Социалната мрежа" ) като Лекс Лутър, Даян Лейн („Изневяра", „Човек от стомана" ) като Марта Кент, и Лорънс Фишбърн („Тина", „Човек от стомана" ) като Пери Уайт. Както и носителят на Оскар Джеръми Айрънс („Обрат на съдбата" ) като Алфред, Холи Хънтър („Пианото" ) като сенатор Финч, Гал Гадот (поредицата „Бързи и яростни" ) като Уондър Уоман/Даяна Принс.
Режисьор на филма е Зак Снайдер, сценарият е дело на Крис Терио и Дейвид С. Гойер, базиран на героите от DC Comics Батман (на Боб Кейн) и Супермен(на Джери Сийгъл и Джо Шустер). Продуценти са Чарлз Ровън и Дебора Снайдър, а Уесли Колър, Джоф Джоунс и Дейвид С. Гойер са изпълнителни продуценти.
Творческият екип включва оператора Лари Фонг ( „300", „Пазителите" ), художника Патрик Татопулос ( „300: Възходът на една империя" ), монтажиста Дейвид Бренер. Костюмите са дело на Майкъл Уилкинсън, а отговорник на визуалните ефекти е Джон "DJ" Дежарден. Автори на музиката са носителят на Оскар Ханс Цимер („Цар Лъв", „Човек от стомана" ) и Junkie XL („Лудия Макс: Пътят на яростта" ).  

  • Коментари
  • Информация
  • Информация

    Няма информация за показване.

    Трябва да си се логнал да постваш коментар
    Вече имате регистрация? Вход