Before the Fall / Преди есента (2016)
4.5 IMDB Рейтинг 155 прегледа

Before the Fall / Преди есента (2016)

(САЩ)

Режисьор:

Байръм Гейслер

Участват:

Джонатан Хорват, Бренди Прайс, Чейс Конър, Дейниъл Уолън, Етан Шарет, Джейсън Мак
Интервюиран след представянето на филма на филмовия фестивал във Вирджиния през 2016 г., режисьорът Байръм Гейслер отбеляза, че той е бил вдъхновен да представи Гордост и предразсъдъци на Джейн Остин „наобратно“ и наистина го прави. Най-забележителната разлика между двете произведения е промяната на фокуса от феминизма към сексуалността. Докато остава верен на общия сюжет на Остин, промените в характеризирането и взаимоотношенията на героите, правят филма на Гейслер свеж и иновативен.

В тази най-креативна хилядолетна версия Дарси е беден, "истински" мъж, който изглежда объркан по отношение на сексуалността си и не може да признае своята гей същност - въпреки че е свързан с жена, чиято героиня едновременно въплъщава както лейди Катрин, така и Каролин Бингли, две от най-мразените героини на Джейн Остин, е достатъчно, за да накара всеки мъж, да потърси алтернативни любовни интереси. Бингли също е мъж, който е земен и не особено добре материално: изненадващо представяне на човекът, който в Гордост и предразсъдъци е търсен от мнозина за невероятното му богатство. В друга една смяна на социално-икономическата класа, Бенет в "Преди есента" е сравнително проспериращ и съветва Джейн да се обвързва бъдещето си с мъж, с такива несигурни перспективи като Бинли.

Преди есента се въртиш и около това, как да си гей е същото табу, както и да се ожениш за някого от друга класа в Англия от XIX в., Но също така акцентира и върху възприемането на по-женствените гей мъже, които не могат да скрият своята сексуалност и които са изправени пред по-силни предразсъдъци.

  • Коментари
  • Информация
  • Информация

    Няма информация за показване.

    Трябва да си се логнал да постваш коментар
    Вече имате регистрация? Вход