нова

нова etiketine ait haberler listeleniyor.

Защо няма НОВА HD?

29 апр. 2019
Новини
fresh


Това е един от най-наболялите проблеми, считани от потребителите в цялата страна, за съжаление отговорът на въпроса не е един. В днешно време 4к телевизорите не са лукс, постижим само за определена група хора. Първата пречка пред Нова ТВ да въведе изцяло HD продукция разбира се е свързана с техниката, трябват доста HD камери а те разполагат с такива, но са малко и се използват само за Платения спортен канал – Диема Спорт и Диема Спорт 2 защото продукцията, която закупуват е с ХД качество а и потребителите са си заплатили за това качество на мачовете, които се излъчват по двата платени канали. Втората причина, но не по важност това е факта,че телевизията за огромно разочарование на българите не е Българска. Да Нова Броудкастинг Груп е българска, но тя съвсем не си дърпа сама конците, те се дърпат от далечна швеция – MTG(Modern Times Group), а те нямат интерес сигналът да бъде доставен като HD.

При тях печалбата е на първо място и това донякъде е причината да не бъде въведен HD формат. Упасенията на компанията са,че с повишаване на качеството на картината няма да могат да повишат цената искана към кабелните оператори, нещо повече, наскоро Нова разтрогна договорът си с един от мобилните оператори поради финансови проблеми и искат каналите да бъдат достъпни САМО и единствено за хора, които са си заплатили за тази услуга, а не за клиенти на оператора, с няколко думи, който не плаща не трябва да гледа.

Трета причина да няма HD е,че тя е един вид монополист(винаги бива предложена от кабелните и мобилни оператори на какъвто и да било план) а цената е същата 4.61 лв / абонат за всичките 5 канала на дружеството, а именно Нова, Диема, Диема Фемили, Кино Нова и Нова Спорт. Допълнително се заплаща, ако желаете да закупите и спортните два канала на цена от „скромните“ 6.99 лв/месец, към този пакет се предлага и Trace Sport Stars(канал аутсайдер), които се стреми да запълни спортната празнина около живота на спортистите извън полето им за изява.