предаване

предаване etiketine ait haberler listeleniyor.

Тъжната истина за БГ Телевизиите

22 мар. 2019
Новини
fresh

Бригада нов дом
В 21 век сме и интернет технологиите са напреднали, но все още има хора които вярват и гледат телевизия. Много от тях се чудят как преживяват те. Е, сега ще Ви разкрия как точно правят от една напълно благородна кауза купища пари. Става дума за предаването „Бригада нов дом“, излъчвана по БТВ всеки четвъртък от 21 часа. Повечето хора, които следят поредицата смятат,че каузата е благородна и телевизията „Дарява“ на бедни семейства нови домове, напълно ремонтирани и обзаведени. Да това наистина е така, но повечето хора не знаят какъв е принципа на действие на предаването.

Според наши източници огромно количество от материалите и обзавеждането се дава безвъзмездно от големите вериги магазини, които намират мястото си в предаването. Остава труда на Мария Силвестър и неуморните момчета, които заслужено си поделят по около 1000 лв / 5 дена, операторски екип, които заснема предаването от 4 човека и те взимат около 1000 лв / 5 дена, обработка на предаването, работа за 1 ден на режисьор, работа за 3 дена на аниматор или общо 24 човеко/часа работа.

Което прави около 20 000 лв, също така предаването си има бюджет за обзавеждането, закупуване на легла(които не са дарени в замяна на реклама), бои, санитария и още куп неща в размер на 30 000 лв, което струва на медията около 50 000 лв на епизод. Телезияита излъчва предаването в прайм-тайма защото много хора обичат да го гледат. Да и тук логично си казваме благородна телевизия, прави много хора щастливи, което е факт и никой не може да го отрече. Според тарифата на БТВ, от 1 февруари рекламен блок до 30 секунди времетраене струва на рекламодателя 9948 лв без ДДС, в предаването има общо 2 рекламни блока по около 6 минути от които 5 минути са реклами и 1 минута е реклами на тяхни предавания, които са безвъзмездни(очаквайте). това са общо около 20 реклами по 30 секунди. Според тарифата на телевизията те прибират апетитните 198 960 лв без ДДС.

Това е само от 1 излъчване на предаването, като в тази цена не се включват парите които всеки оператор превежда на медията за всеки абонат на кабелна ТВ или Сателитна такава. По данни на оператори тази цена е около 6 лв / месец за абонат.

Според казаното до тука, може да си представите колко „благородно“ е да се дарява. Печалба за медията около 100 000 лв от първото излъчване. Медията освен,че прибира 100 000 лв от предаването тя си запазва всички права върху него, което би рекло,че тя си го излъчва периодично и печели още от рекламите, на всичкото отгоре медията разполага и с ПЛАТЕНА интернет платформа където още „скубе“ от българския данъкоплатец. На всичкото отгоре предаването се излъчва и по други канали на медията, където печалбите са в пъти по-малки, но за сметка на това предаването се е изплатило много отдавна.

В тази статия съм включил само и единствено факти, нищо лично към самото предаване, може би едно от малкото стойностни предавания, което дарява радост на бедни български семейства. Аз лично изпитвам респект към предаването и труда на всички участници в него.