сам в къщи

сам в къщи etiketine ait haberler listeleniyor.

Истинската причина Кевин от „Сам вкъщи“ да бъде забравен у дома

25 дек. 2020
Филми
fresh

Home alone picture

Изминаха 30 години, откакто Кевин Маккалистър остана сам у дома на Коледа в превърналия се в празнична класика филм „Сам вкъщи“ (1990). Сега фенове смятат, че са открили истинската причина близките на малчугана заминат без да го вземат със себе си, предава NOVA по информация от Daily Star.

Ако сте сред феновете на лентата, режисирана от Крис Кълъмбъс и сте я гледали много пъти през изминалите три десетилетия. Можете ли обаче с ръка на сърцето да признаете, че сте напълно наясно защо осемгодишният Кевин се озова в ситуацията да бъде сам у дома на Коледа, след като близките му потеглиха без него на празнично пътуване към Париж, Франция?

Ако откровено признаете, че и до ден днешен за вас остава загадка защо симпатичният малчуган беше забравен сам вкъщи, все пак има някои по-наблюдателни фенове, които макар и три десетилетия по-късно, смятат, че са намерили обяснението.

Вероятно помните сцената в началото на филма, в която Кевин е изпратен в стаята си, след като се е скарва с брат си Бъз, докато хапват пица. Бутилка газирана напитка се разлива по цялата маса и настава бъркотия, докато семейството се опитва да почисти всичко. Наскоро фенове споделиха в Twitter какво са забелязали по време на тази хаотична сцена.

Почитателите са установили, че докато разчиства бъркотията, бащата на Кевин случайно грабва самолетния му билет и го изхвърля заедно със салфетките. Именно тук по-бдителните фенове успяват да зърнат билета в кошчето, но кадърът се сменя толкова бързо, че на останалите спокойно може да бъде простено, че са го пропуснали.

На следващия ден, преди близките на Кевин да се отправят към летището, съседско дете случайно е включено в преброяването, което е друга причина те да помислят, че той е сред тях. Това е най-очевадната улика защо малчуганът остава сам у дома на Коледа, но липсващият билет също така помага да се обясни защо никой не е забелязал по-рано, че Кевин го няма.

„Гледал съм „Сам вкъщи“ около един милиард пъти, но едва наскоро разбрах, че билетът на Кевин се е озовал в кошчето и затова никой не е разбрал по-рано, например на летището, че той липсва“, споделя фен на филма.

Подобни признания правят и други почитатели на коледната класика. Не липсват и такива, които споделят, че са гледали филма десетки пъти, не са забелязали кадъра с изхвърления билет и са разбрали за него едва след като темата се е завъртяла в социалната мрежа.

Бум на Сам в къщи

26 дек. 2018
Филми
fresh

Сам в къщи - Бум на гледанията
Както всяка коледа така и тази се отбелязва повишаване на гледаемостта на коледа. Старите хубави филми до някъде изместват новите такива. Тази зима има голямо повишение на гледанията на Сам в къщи (Home Alone), както първата част така и останалите 4 части. Всичките са подобни но по свой собствен начин чаровни комедии, където обикновено младо момче остава сам в къща и я пази от разбойници и крадци. По време на опазването на къщата, момчето залага много капани, отличава се единствено Сам в къши 2 – Приключение в Ню Йорк, където Маколи Кълкин се озовава в големия град сам самичък, където бива забелязан от крадците от Първата част на поредицата.