holivud

holivud etiketine ait haberler listeleniyor.

Кой колко плаща в сериалите и филмите?

07 ян. 2019
Филми
fresh

Arrow

Не е тайна за никого,че за научно-фантастични филми се плащат около 80% от цената за дадена продукция за ефекти и декори. Но не и днес. Оказа се,че повечето компании предпочитат да поделят повечето приходи с актьорите си вместо да вложат малко повечко в специални ефекти.

Например в екшън сериала – Стрелата, познат на всички актьорът Стивън Амел(Оливър Куин) си докарвал в повечето епизоди по около $100,000 / Епизод т.е. средна месечна заплата около $150,000, в последно време обаче повечето ефекти останаха на заден план и се наблегна на актьори и таблоидите в америка започнаха да пишат,че с намаляване на ефектите, актьорският хонорар скочил „минимално“, към този момент Актьорът Стивън Амел прибира по около $200,000 / епизод, Фелисити Смоук(Емили Бет Рикардс) прибира около 150,000$ за всеки заснет епизод при първоначални $70,000.

Бюджетът на целият сериал е около $2,000,000 от които актьорите прибират около 1 милион, останалото се поделя между продуценти и задколисни актьори, разбира се не-малка част остава и за компанията създала проекта – CW Network. Закупуването на такъв сериал струва около 50 и 150 000 / епизод от всеки един правоносител(разбира се телевизионен), никоя интернет платформа не може да си позволи да плати толкова.

Това обаче е малка капка в океана, има значителен ръст и в комедийните шоу програми, там епизодите се нижат като маниста, а хонорарите на участниците в тях се удвояват и утрояват. До днес най-високо заплащане за участие е взел Джорж Клууни, който за 15 секундна сцена в сериала приятели и точно 2 реплики казани от него е прибрал „скромните“ 1 милион долара, при средна работна заплата за американците по около 20-25 хиляди долара годишно.

Това поражда разбира се огромна завист от останалата част от сравнително бедното общество на американците. За завиждане на Клууни, един стар познайник от кеча и нов във филмовата индустрия го детронира като за 1 филм(Небостъргачът) е прибрал апетитните 200 милиона долара с което подобри рекорда държан от всяка друга филмова звезда. Надявам се,че с тази статия не съм помрачил новогодишното настроение на никого, просто съм събрал информация от различни интернет източници за да я сглобя в статия. Извинявам се за огромните суми, които съм написал, но Ви уверявам,че те са съвсем реални.