Новини

Новини kategorisine ait haberler listeleniyor.

Каква е истината за Стани Богат

22 май 2022
Новини
fresh

Стани богат - България

Напоследък се заговори нагорещено за предаването Стани Богат и за хората, играещи там. Не до толкова се говори за условията в които статистите(публиката) са вътре. Във студиото е около 13-14 градуса, може би сте забелязали,че в студиото публиката в облечена доста зимно, както и стоят с маски. Маските в днешно време не са задължителни, но за статистите са задължителни, колкото и абсурдно да звучи е така. Ако се загледате в детайли ще видите,че повечето статисти не са щастливи, ами и няма как да са след като за 20 лева на ден те трябва да стоят на зимни температури и повечето от тях се разболяват и в това медията опита да скрие факта,че трудно намира статисти за да се съгласят да бъдат на разположение на медията за 20 лв на ден за няколко предавания, които се снимат. От медията за нашият сайт изтъкнаха,че студиото на Стани Богат условията са такива, заради снимачното оборудване. Само по-зорките очи биха се загледали в детайлите и биха се допитали до специалисти и гурута в снимачната техника, и да светилата във видео заснемането споделят,че чак толкова чувствителна техника няма, която да не може да издържи на температури от сорта на 23-24 градуса, което е една перфектна температура за заснемане на предаването. От тук всеки от вас може да си направи изводите по какъв начин от медията се оправдават за абсурдните температури в студиото.

 

Друг факт, който не е споменаван често е, ако сте се загледали в детайлите,че играчите НИКОГА не се обръщат към приятелите и роднините, които ги придружават. Това не е за това,че не ги зачитат или обичат, истината е,че при влизането в студиото всеки участник подписва декларация,че няма да се обръща към роднините си. Истината за това е малко странна…от медията изтъкват,че малко или много със жестове, роднините могат да окажат влияние върху размишленията и евентуално от отговора на участника. До тук добре, възможно е да се подсказва макар и с мимики към роднината, който е на игралното поле, но докато няма въпрос, върху, които участника да размишлява, дори когато си водят диалог с водещия, участникът също не може да се обръща към роднините от медията подчертаха,че става дума за цялото участие, независимо,че няма въпрос в момента на обръщането – участникът ще бъде дисквалифициран ако опита дори да се обърне към роднините си.

 

Друго, което все по-често в новия сезон излъчван от БТВ е, че при жокер „Обади се/Помощ от приятел“ водещия дори да е разбрал какво е казал приятелят на участникът, той няма право да му казва какво е чул като отговор, от медията отговарят на нашето питане със: „Участникът трябва да слуша внимателно, какво му казва приятелят по телефона, ако не чуе и водещият му помогне ще се счете като помагане на водещия“, както се досещате мотивът за този анонс в предването е,че участникът, може да бъде подведен или от водещия или от приятелят си и следователно да достигне до по-висока сума, което на БТВ не се харесва. ЗА БТВ е най-добре да има по-малки печалби, което носи до по-високи приходи от предването. Като пример знаете,че БТВ се издържа от реклами, от авторски права към кабелните или мобилните оператори, които излъчват тяхната продукция, както и от Войо, което е тяхната платформа, където хората могат да проследят предаванията, които се изпуснали. Във едно предаване, което е средно около 42 минути на епизод, рекламното време се равнява на около 18 минути. Средно в този часови пояс цените за реклама достигат до 8-9000 лв / 30 секунди, което означава,че за едно предаване от медията прибират апетитните около 300 000 лв, от реклами, като тук не се включват приходите от кабелните оператори и гледанията отбелязани в платформата Войо. Така или иначе от медията могат да си позволят да дадат 3 награди с приходите от предаването по 100 000 лв.,но за всички ни е ясно,че това няма как да стане, защото все пак в предаването работят много хора – режисьори, тонрежисьори, стилисти и прочие…като не забравяме и за разходите за статистите, които малко по-рано в статията ви споделихме за тяхните неволи. Средно приходите за медията само от първото излъчване на предаването е около 200 000 лв, ако се повтори предаването както става обикновено на следващия ден на обяд, тогава цените за реклама са значително по-ниски, но за сметка на това предаването им идва бонус, след като то вече е прибрало каквото може от премиерата.

Защо няма НОВА HD?

29 апр. 2019
Новини
fresh


Това е един от най-наболялите проблеми, считани от потребителите в цялата страна, за съжаление отговорът на въпроса не е един. В днешно време 4к телевизорите не са лукс, постижим само за определена група хора. Първата пречка пред Нова ТВ да въведе изцяло HD продукция разбира се е свързана с техниката, трябват доста HD камери а те разполагат с такива, но са малко и се използват само за Платения спортен канал – Диема Спорт и Диема Спорт 2 защото продукцията, която закупуват е с ХД качество а и потребителите са си заплатили за това качество на мачовете, които се излъчват по двата платени канали. Втората причина, но не по важност това е факта,че телевизията за огромно разочарование на българите не е Българска. Да Нова Броудкастинг Груп е българска, но тя съвсем не си дърпа сама конците, те се дърпат от далечна швеция – MTG(Modern Times Group), а те нямат интерес сигналът да бъде доставен като HD.

При тях печалбата е на първо място и това донякъде е причината да не бъде въведен HD формат. Упасенията на компанията са,че с повишаване на качеството на картината няма да могат да повишат цената искана към кабелните оператори, нещо повече, наскоро Нова разтрогна договорът си с един от мобилните оператори поради финансови проблеми и искат каналите да бъдат достъпни САМО и единствено за хора, които са си заплатили за тази услуга, а не за клиенти на оператора, с няколко думи, който не плаща не трябва да гледа.

Трета причина да няма HD е,че тя е един вид монополист(винаги бива предложена от кабелните и мобилни оператори на какъвто и да било план) а цената е същата 4.61 лв / абонат за всичките 5 канала на дружеството, а именно Нова, Диема, Диема Фемили, Кино Нова и Нова Спорт. Допълнително се заплаща, ако желаете да закупите и спортните два канала на цена от „скромните“ 6.99 лв/месец, към този пакет се предлага и Trace Sport Stars(канал аутсайдер), които се стреми да запълни спортната празнина около живота на спортистите извън полето им за изява.

Тъжната истина за БГ Телевизиите

22 мар. 2019
Новини
fresh

Бригада нов дом
В 21 век сме и интернет технологиите са напреднали, но все още има хора които вярват и гледат телевизия. Много от тях се чудят как преживяват те. Е, сега ще Ви разкрия как точно правят от една напълно благородна кауза купища пари. Става дума за предаването „Бригада нов дом“, излъчвана по БТВ всеки четвъртък от 21 часа. Повечето хора, които следят поредицата смятат,че каузата е благородна и телевизията „Дарява“ на бедни семейства нови домове, напълно ремонтирани и обзаведени. Да това наистина е така, но повечето хора не знаят какъв е принципа на действие на предаването.

Според наши източници огромно количество от материалите и обзавеждането се дава безвъзмездно от големите вериги магазини, които намират мястото си в предаването. Остава труда на Мария Силвестър и неуморните момчета, които заслужено си поделят по около 1000 лв / 5 дена, операторски екип, които заснема предаването от 4 човека и те взимат около 1000 лв / 5 дена, обработка на предаването, работа за 1 ден на режисьор, работа за 3 дена на аниматор или общо 24 човеко/часа работа.

Което прави около 20 000 лв, също така предаването си има бюджет за обзавеждането, закупуване на легла(които не са дарени в замяна на реклама), бои, санитария и още куп неща в размер на 30 000 лв, което струва на медията около 50 000 лв на епизод. Телезияита излъчва предаването в прайм-тайма защото много хора обичат да го гледат. Да и тук логично си казваме благородна телевизия, прави много хора щастливи, което е факт и никой не може да го отрече. Според тарифата на БТВ, от 1 февруари рекламен блок до 30 секунди времетраене струва на рекламодателя 9948 лв без ДДС, в предаването има общо 2 рекламни блока по около 6 минути от които 5 минути са реклами и 1 минута е реклами на тяхни предавания, които са безвъзмездни(очаквайте). това са общо около 20 реклами по 30 секунди. Според тарифата на телевизията те прибират апетитните 198 960 лв без ДДС.

Това е само от 1 излъчване на предаването, като в тази цена не се включват парите които всеки оператор превежда на медията за всеки абонат на кабелна ТВ или Сателитна такава. По данни на оператори тази цена е около 6 лв / месец за абонат.

Според казаното до тука, може да си представите колко „благородно“ е да се дарява. Печалба за медията около 100 000 лв от първото излъчване. Медията освен,че прибира 100 000 лв от предаването тя си запазва всички права върху него, което би рекло,че тя си го излъчва периодично и печели още от рекламите, на всичкото отгоре медията разполага и с ПЛАТЕНА интернет платформа където още „скубе“ от българския данъкоплатец. На всичкото отгоре предаването се излъчва и по други канали на медията, където печалбите са в пъти по-малки, но за сметка на това предаването се е изплатило много отдавна.

В тази статия съм включил само и единствено факти, нищо лично към самото предаване, може би едно от малкото стойностни предавания, което дарява радост на бедни български семейства. Аз лично изпитвам респект към предаването и труда на всички участници в него.