Филми

Филми kategorisine ait haberler listeleniyor.

Истинската причина Кевин от „Сам вкъщи“ да бъде забравен у дома

25 дек. 2020
Филми
fresh

Home alone picture

Изминаха 30 години, откакто Кевин Маккалистър остана сам у дома на Коледа в превърналия се в празнична класика филм „Сам вкъщи“ (1990). Сега фенове смятат, че са открили истинската причина близките на малчугана заминат без да го вземат със себе си, предава NOVA по информация от Daily Star.

Ако сте сред феновете на лентата, режисирана от Крис Кълъмбъс и сте я гледали много пъти през изминалите три десетилетия. Можете ли обаче с ръка на сърцето да признаете, че сте напълно наясно защо осемгодишният Кевин се озова в ситуацията да бъде сам у дома на Коледа, след като близките му потеглиха без него на празнично пътуване към Париж, Франция?

Ако откровено признаете, че и до ден днешен за вас остава загадка защо симпатичният малчуган беше забравен сам вкъщи, все пак има някои по-наблюдателни фенове, които макар и три десетилетия по-късно, смятат, че са намерили обяснението.

Вероятно помните сцената в началото на филма, в която Кевин е изпратен в стаята си, след като се е скарва с брат си Бъз, докато хапват пица. Бутилка газирана напитка се разлива по цялата маса и настава бъркотия, докато семейството се опитва да почисти всичко. Наскоро фенове споделиха в Twitter какво са забелязали по време на тази хаотична сцена.

Почитателите са установили, че докато разчиства бъркотията, бащата на Кевин случайно грабва самолетния му билет и го изхвърля заедно със салфетките. Именно тук по-бдителните фенове успяват да зърнат билета в кошчето, но кадърът се сменя толкова бързо, че на останалите спокойно може да бъде простено, че са го пропуснали.

На следващия ден, преди близките на Кевин да се отправят към летището, съседско дете случайно е включено в преброяването, което е друга причина те да помислят, че той е сред тях. Това е най-очевадната улика защо малчуганът остава сам у дома на Коледа, но липсващият билет също така помага да се обясни защо никой не е забелязал по-рано, че Кевин го няма.

„Гледал съм „Сам вкъщи“ около един милиард пъти, но едва наскоро разбрах, че билетът на Кевин се е озовал в кошчето и затова никой не е разбрал по-рано, например на летището, че той липсва“, споделя фен на филма.

Подобни признания правят и други почитатели на коледната класика. Не липсват и такива, които споделят, че са гледали филма десетки пъти, не са забелязали кадъра с изхвърления билет и са разбрали за него едва след като темата се е завъртяла в социалната мрежа.

Кой колко плаща в сериалите и филмите?

07 ян. 2019
Филми
fresh

Arrow

Не е тайна за никого,че за научно-фантастични филми се плащат около 80% от цената за дадена продукция за ефекти и декори. Но не и днес. Оказа се,че повечето компании предпочитат да поделят повечето приходи с актьорите си вместо да вложат малко повечко в специални ефекти.

Например в екшън сериала – Стрелата, познат на всички актьорът Стивън Амел(Оливър Куин) си докарвал в повечето епизоди по около $100,000 / Епизод т.е. средна месечна заплата около $150,000, в последно време обаче повечето ефекти останаха на заден план и се наблегна на актьори и таблоидите в америка започнаха да пишат,че с намаляване на ефектите, актьорският хонорар скочил „минимално“, към този момент Актьорът Стивън Амел прибира по около $200,000 / епизод, Фелисити Смоук(Емили Бет Рикардс) прибира около 150,000$ за всеки заснет епизод при първоначални $70,000.

Бюджетът на целият сериал е около $2,000,000 от които актьорите прибират около 1 милион, останалото се поделя между продуценти и задколисни актьори, разбира се не-малка част остава и за компанията създала проекта – CW Network. Закупуването на такъв сериал струва около 50 и 150 000 / епизод от всеки един правоносител(разбира се телевизионен), никоя интернет платформа не може да си позволи да плати толкова.

Това обаче е малка капка в океана, има значителен ръст и в комедийните шоу програми, там епизодите се нижат като маниста, а хонорарите на участниците в тях се удвояват и утрояват. До днес най-високо заплащане за участие е взел Джорж Клууни, който за 15 секундна сцена в сериала приятели и точно 2 реплики казани от него е прибрал „скромните“ 1 милион долара, при средна работна заплата за американците по около 20-25 хиляди долара годишно.

Това поражда разбира се огромна завист от останалата част от сравнително бедното общество на американците. За завиждане на Клууни, един стар познайник от кеча и нов във филмовата индустрия го детронира като за 1 филм(Небостъргачът) е прибрал апетитните 200 милиона долара с което подобри рекорда държан от всяка друга филмова звезда. Надявам се,че с тази статия не съм помрачил новогодишното настроение на никого, просто съм събрал информация от различни интернет източници за да я сглобя в статия. Извинявам се за огромните суми, които съм написал, но Ви уверявам,че те са съвсем реални.

Петък е! Пак е време за ужаси, ето и няколко предложения.

04 ян. 2019
Филми
fresh

filmi na ujasite
Както повечето хора, в петък е ден за релакс след тежката работна седмица, а какво по-хубаво от това да прекарате някой друг час в гледане на интригуващи филми. Ето и предложенията за днес.

Rogue / Ловец (2007)
Rogue / Ловец (2007)Австралия, САЩ, Великобритания

Кървав спорт

29 дек. 2018
Филми
fresh

bloodsport
Както повечето хора обичат да гледат нещичко в съботната вечер, е най-добрите филми разбира се са донякъде по старичките, за това ще Ви предложим нещо класическо и хубаво, четирилогията Кървав спорт. В първата част ще може да видите Жан Клод Ван Дам как за да защити честта на учителя си по бойни изкуства отива да се бие на Кумите. Във Втората, третата и четвъртата част на филма в ролята на Алекс Кардо може да наблюдавате Даниел Бернар.

Бум на Сам в къщи

26 дек. 2018
Филми
fresh

Сам в къщи - Бум на гледанията
Както всяка коледа така и тази се отбелязва повишаване на гледаемостта на коледа. Старите хубави филми до някъде изместват новите такива. Тази зима има голямо повишение на гледанията на Сам в къщи (Home Alone), както първата част така и останалите 4 части. Всичките са подобни но по свой собствен начин чаровни комедии, където обикновено младо момче остава сам в къща и я пази от разбойници и крадци. По време на опазването на къщата, момчето залага много капани, отличава се единствено Сам в къши 2 – Приключение в Ню Йорк, където Маколи Кълкин се озовава в големия град сам самичък, където бива забелязан от крадците от Първата част на поредицата.