serial

serial etiketine ait haberler listeleniyor.

Почукай на вратата ми – Турски сериал

27 окт. 2020
Турски сериали
fresh
Сериалът, бележещ завръщанията на екран на Ханде Ерчел и Керем Бюрсин – „Почукай на вратата ми“ (Sen Çal Kapımı), стартира в Турция на 1 юли! Обещаващото лятно заглавие, продуцирано от компания MF Yapım, ще се излъчва всяка сряда вечер след 20.00 часа в ефира на турския канал FOX. Всички подробности около новата романтична комедия научавате в следващите редове!
Освен Ханде Ерчел, позната в България от „Слънчеви момичета“, „Любовта не разбира от думи“ и „Черната перла“, и Керем Бюрсин, чиято звезда изгря във „В очакване на слънцето“ и когото сме гледали у нас в „Сърцето на града“, в актьорския състав на „Почукай на вратата ми“ ще видим още Неслихан Йелдан („Цвете от изтока“, „Сезонът на черешите“ и „Завинаги“), Биге Йонал, Еврим Доан, Исмаил Еге Шашмаз, Анъл Илтер, Мелиса Дьонгел, Чааръ Чътанак, Елчин Афаджан, Ситаре Акбаш, Башак Гюмюлджинелиоулу, Алиджан Айтекин, Сарп Бозкурт, Ахмет Сомерс, Дорукхан Кенгер, Илкяз Арлан и Сибел Мелек Арат.
Режисьор на „Почукай на вратата ми“ е Ендер Мъхлар, известен с работата си по „Навсякъде ти“ (Her Yerde Sen), а сценарист е Айше Юнер Кутлу, участвала в написването на „Свободен дух“ (Erkenci Kuş). Музикалните теми, които ще съпровождат сериала, пък са композирани от Джем Йоет, работил по-рано по „Малки убийства“, „Свободен дух“ и „Една семейна история“.
В основата на сюжетното развитие в „Почукай на вратата ми“ стои Еда (Ханде Ерчел) – девойка, възлагаща всички надежди за бъдещето си на образованието си. Работейки като цветарка, за да се препитава, докато учи, Еда ще остане разочарована, щом разбере, че стипендията за образованието ѝ в чужбина бива прекъсната. Точно в този труден за нея момент тя среща Серкан (Керем Бюрсин) – млад бизнесмен, който ѝ предлага да поеме разходите по следването ѝ при едно условие – за два месеца да я представя пред обкръжението и семейството си като своя годеница. Колкото и против да е, Еда се съгласява и така двамата със Серкан поемат по път без връщане назад, в който любовната им игра постепенно ще стане реалност.

Втори сезон на The Witcher (Вещерът)

15 фев. 2020
Американски сериали
fresh

The Witcher - Sezon 2
Малко неочакваният успех на сериала The Witcher осигури втори сезон на продукцията и неговите снимки трябва да започнат още този месец в Англия. След това екипът ще се премести в Шотландия и в части от Източна Европа. Тези локации ще дадат необходимата средновековна атмосфера за фентъзи сагата. Очаква се сезон две да бъде пуснат едва следващата година, така че ви трябва търпение.

Добрата новина е, че семейството на The Witcher се разраства и актрисата Кармел Ланядо ще се присъедини към шоуто. Тя ще влезе в ролята на Вайълет – младо момиче, чието игриво поведение прикрива далеч по-хитър и садистичен характер.

Актрисата е относително ново име в шоубизнеса. Видяхме я съвсем наскоро във филма Doolittle като лейди Роуз, както и като малката Лоти в мини сериала A Christmas Carol на FX. Доколкото си спомняме, в игрите или книгите The Witcher няма героиня с името Вайълет, така че вероятно се касае за оригинален персонаж.

Освен това се носи слух, че актьорът Кристофър Хивю ще се присъедини към The Witcher за новия сезон. Феновете го познават от ролята му на Tormund Giantsbane от хитовия сериал „Игра на тронове“. Накрая, продуцентката Лорън Хисрич потвърди, че има планове за повече от пет сезона на The Witcher, така че изглежда сериалът ще се радва на дълъг живот.

„Чернобил“ – нов минисериал на HBO

31 май 2019
Американски сериали
fresh

Чернобил - Нов сериал
На 6 май HBO започва да излъчва сериал, посветен на една от най-големите трагедии, причинени от човешката дейност.
На 26 април 1986 година се случва тежка промишлена авария в Чернобилската атомна електроцентрала в СССР. Тя се приема за най-тежката авария в историята на ядрената енергетика. Предизвиква облак от радиоактивни отпадъци, който преминава над части от СССР, Източна Европа и Скандинавия. Обширни райони в днешните Украйна, Беларус и Русия са замърсени, а около 200 хил. души са евакуирани от родните си места. Близо 60% от радиоактивните отпадъци падат на територията на Беларус.
Сериалът на HBO проследява историята на аварията. Той разказва за смелостта на мъжете и жените, които жертват себе си, за да спасят населението на Европа от ужасяваща катастрофа. Може би именно техните действия са предотвратили възникването на още по-тежки последици за всички нас.