Каква е истината за Стани Богат

22 май 2022
fresh

Стани богат - България

Напоследък се заговори нагорещено за предаването Стани Богат и за хората, играещи там. Не до толкова се говори за условията в които статистите(публиката) са вътре. Във студиото е около 13-14 градуса, може би сте забелязали,че в студиото публиката в облечена доста зимно, както и стоят с маски. Маските в днешно време не са задължителни, но за статистите са задължителни, колкото и абсурдно да звучи е така. Ако се загледате в детайли ще видите,че повечето статисти не са щастливи, ами и няма как да са след като за 20 лева на ден те трябва да стоят на зимни температури и повечето от тях се разболяват и в това медията опита да скрие факта,че трудно намира статисти за да се съгласят да бъдат на разположение на медията за 20 лв на ден за няколко предавания, които се снимат. От медията за нашият сайт изтъкнаха,че студиото на Стани Богат условията са такива, заради снимачното оборудване. Само по-зорките очи биха се загледали в детайлите и биха се допитали до специалисти и гурута в снимачната техника, и да светилата във видео заснемането споделят,че чак толкова чувствителна техника няма, която да не може да издържи на температури от сорта на 23-24 градуса, което е една перфектна температура за заснемане на предаването. От тук всеки от вас може да си направи изводите по какъв начин от медията се оправдават за абсурдните температури в студиото.

 

Друг факт, който не е споменаван често е, ако сте се загледали в детайлите,че играчите НИКОГА не се обръщат към приятелите и роднините, които ги придружават. Това не е за това,че не ги зачитат или обичат, истината е,че при влизането в студиото всеки участник подписва декларация,че няма да се обръща към роднините си. Истината за това е малко странна…от медията изтъкват,че малко или много със жестове, роднините могат да окажат влияние върху размишленията и евентуално от отговора на участника. До тук добре, възможно е да се подсказва макар и с мимики към роднината, който е на игралното поле, но докато няма въпрос, върху, които участника да размишлява, дори когато си водят диалог с водещия, участникът също не може да се обръща към роднините от медията подчертаха,че става дума за цялото участие, независимо,че няма въпрос в момента на обръщането – участникът ще бъде дисквалифициран ако опита дори да се обърне към роднините си.

 

Друго, което все по-често в новия сезон излъчван от БТВ е, че при жокер „Обади се/Помощ от приятел“ водещия дори да е разбрал какво е казал приятелят на участникът, той няма право да му казва какво е чул като отговор, от медията отговарят на нашето питане със: „Участникът трябва да слуша внимателно, какво му казва приятелят по телефона, ако не чуе и водещият му помогне ще се счете като помагане на водещия“, както се досещате мотивът за този анонс в предването е,че участникът, може да бъде подведен или от водещия или от приятелят си и следователно да достигне до по-висока сума, което на БТВ не се харесва. ЗА БТВ е най-добре да има по-малки печалби, което носи до по-високи приходи от предването. Като пример знаете,че БТВ се издържа от реклами, от авторски права към кабелните или мобилните оператори, които излъчват тяхната продукция, както и от Войо, което е тяхната платформа, където хората могат да проследят предаванията, които се изпуснали. Във едно предаване, което е средно около 42 минути на епизод, рекламното време се равнява на около 18 минути. Средно в този часови пояс цените за реклама достигат до 8-9000 лв / 30 секунди, което означава,че за едно предаване от медията прибират апетитните около 300 000 лв, от реклами, като тук не се включват приходите от кабелните оператори и гледанията отбелязани в платформата Войо. Така или иначе от медията могат да си позволят да дадат 3 награди с приходите от предаването по 100 000 лв.,но за всички ни е ясно,че това няма как да стане, защото все пак в предаването работят много хора – режисьори, тонрежисьори, стилисти и прочие…като не забравяме и за разходите за статистите, които малко по-рано в статията ви споделихме за тяхните неволи. Средно приходите за медията само от първото излъчване на предаването е около 200 000 лв, ако се повтори предаването както става обикновено на следващия ден на обяд, тогава цените за реклама са значително по-ниски, но за сметка на това предаването им идва бонус, след като то вече е прибрало каквото може от премиерата.

Етикети

:
  • Коментари
  • Трябва да си се логнал да постваш коментар
    Вече имате регистрация? Вход