Дума на честта – Сериал

27 окт. 2020
fresh

Толгахан Сайъшман ще продължи да радва милионите си фенове и през новия телевизионен сезон 2020-2021 г.! Един от най-известните турски актьори ще оглави новия сериал „Дума на честта“ (на турски Şeref Sözü), чиято премиера е насрочена за 14 октомври. Обещаващата и дългоочаквана драма ще се излъчва всяка сряда вечер в ефира на турската ShowTV. Повече подробности научавате в следващите редове!

Зад реализацията на „Дума на честта“ застава продуцентското дуо Тимур Савджъ и Бурак Саяшар, директори на компания Tims&B Productions. Режисьор ще бъде Джевдет Мерджан, известен с работата си по хитове като „Гордата Аси“ (Asi), „Огнено сърце“ (Gönülçelen), „Момичето, което обичах“ (Bir Çocuk Sevdim) и „Твоят мой живот“ (Paramparça). Сценарият пък е поверен на Еда Тезджан, написала по-рано „Любовта не разбира от думи“ (Aşk Laftan Anlamaz), „Сърцебиене“ (Kalp Atışı) и „Вятърничав“ (Hercai).

Освен Толгахан Сайъшман в актьорския състав на „Дума на честта“ фигурират още силни имена като Суде Гюлер, Хюлия Дарджан („Млечният път“ и „Дила“), Арас Айдън („Сезонът на черешите“ и „Любов на инат“), Йойкю Челик („Огнено сърце“), Мелтем Гюленч („Слънчеви момичета“), Умут Курт („Огнено сърце“), Топрак Саалам („Приказка за Бодрум“), Бюлент Дюзгюноулу („Твоят мой живот“, „Семейни тайни“ и „Навсякъде ти“), Мерт Явузджан („Незабравима“ и „Горчиво и сладко“), Хюлия Шен („Малки жени“ и „Моят живот“), Назлъ Четин, Съла Коркмаз, Бегюм Алънджа, Сахра Гюмюш и Гьоркем Тюркеш.

В основата на сюжетното развитие в „Şeref Sözü“ стои семейство Адабейли, притежаващо остров, на който е установило свой собствен порядък. Главата на рода – Джихан (Толгахан Сайъшман), е сгоден за Ясемин (Йойкю Челик). В деня на сватбата им обаче Джихан получава обаждане от Ливан, което преобръща живота му и този на цялото му семейство наопаки. Настъпва моментът, в който Джихан трябва да спази дадената си преди години дума на човека, спасил живота му. А именно – да се погрижи за неговата дъщеря Ирфа (Суде Гюлер), изпаднала сама в ситуация без изход с новороденото си дете.

За заснемането на „Дума на честта“ цял остров бе превърнат в снимачна площадка. За първи път в историята на турската телевизия бе създадено плато с площ от 480 000 кв. м., на което ще се развиват събитията в сериала.

 

 • Коментари
 • Трябва да си се логнал да постваш коментар
  Вече имате регистрация? Вход

  Коментари (1)

  1. Еленка Костадинова каза:

   Харесва ми филма